Yapay Zekâ

 

Yapay Zekâ

Yapay zekâ önemli bir teknoloji. Son dönemlerde dünyada ve ülkemizde teknoloji oldukça hızlı bir şekilde gelişmeye başlamıştır. En çok ilgi gören ve yayılmaya başlayan teknolojilerden bir tanesi de yapay zekâdır.

Hem bilimsel olarak hem de teknolojik olarak ilerlemelerin bir arada bulunduğu yapay zekâ teknolojisi uzun yıllardır üzerinde çalışılan ve geliştirilen bir sistemdir. Aslında temeli çok eski yıllara dayanan bu sistem son dönemlerde çok daha fazla geliştirilmiş olmasıyla birlikte gündeme gelmiştir.

Yapay zeka sayesinde insanların bazı davranışları ve düşünme sistemleri robotlara kodlanır ve günlük hayatta robotlar insanların pek çok işini kolay bir şekilde halledebilecek düzeye ulaşırlar.

Yapay Zekâ
Yapay Zekâ

Yapay Zekâ Nedir?

Yapay zekâ, son dönemlerin en çok adından söz ettiren teknolojilerinden bir tanesidir. Bilimin ve teknolojinin her geçen gün gelişiyor olması yapay zekânın da dünyanın çeşitli yerlerinde hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamıştır. Yapay zeka yeni bir teknoloji gibi gözükse de aslında tarihi çok eskilere dayanır. 1940’lı yıllardan bu yana sürekli olarak geliştirilen ve üzerinde çalışılan yapay zeka, bilgisayar kontrolündeki bir robotun tıpkı canlıymış gibi bazı faaliyetleri gerçekleştirmesini sağlar.

Yapay zeka, ilk olarak insanların düşünme sistemini inceler ve bu sistemi robotlar üzerinde uygulayarak canlılara benzetmeye çalışır. Kısacası yapay zekâ sayesinde bilgisayar kontrolünde hareket eden robotlar, insanlar gibi düşünür ve insanlar gibi hareket ederler.

5fffe63a7af507309cd63663

Yapay Zekanın İşleyişi ve Faydaları

Yapay zekâ, bilgisayarların veya bilgisayar kontrolündeki robotların insanlar gibi düşünmesini ve hareket etmesini sağlar. Bu nedenle de günlük hayatın çok içinde yer alır ve bazı avantajları da beraberinde getirir. Özellikle de geçmişte akıl ve zeka gerektiren karmaşık sorunların günümüzde robotlar tarafından kolay bir şekilde çözülmesini sağlar.

Yapay zekâlar temellerini insanların düşünce yapılarından ve hareketlerinden alırlar. Aslında insanların bazı özelliklerinin benzetilerek robotlara uygulanması olarak da düşünülebilir. Bu sayede insanların yapabilecekleri şeyleri zaman içerisinde robotlar da gerçekleştirebilirler. Tüm bunlar için daha önce belirlenmiş olan parametreler kullanılır. Bu parametreler dâhilinde robotlar da artık insanların bazı özelliklerine sahip olurlar ve bu şekilde hareket edebilirler.

 

Kaynak : https://yazarlife.com/yapay-zeka/

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Kripto Okulu’nun Sunduğu Nimetler

Promosyon Şemsiye: Markanızı Taşıyarak Tanıtın ve Öne Çıkın!